Spaghetti Carbonara

Den bedste spaghetti carbonara Spaghetti carbonara er uden sammenligning min yndlings spaghetti ret. Desværre blive jeg så ofte skuffet når jeg får den på restauranter, ofte er der alt for meget peber, eller også har den ikke sin cremede konsistens. I mange år lå der en lille italiensk pastaforretning i Frederiksgade i Aarhus, hvor vi …

Pesto, frisk basilikum, hvidløg, parmesan og pinjekerne

Pesto

Pesto er en klassisk italiensk dressing, der er kendt og elsket over hele verden. Det er en enkel, men lækker blanding af frisk basilikum, hvidløg, pinjekerner, olivenolie og parmesanost, der giver en skøn smag og tekstur. Hjemmelavet pesto er nemt at lave og kan bruges til en lang række retter – fra pasta til bruschetta …

Tiramisu

Tiramisu

Verdens bedste tiramisu (og det passer…) Tiramisu er nok en af de mest ikoniske italienske desserter. Navnet Tiramisu stammer fra italiensk; venetiansk tiramesù, som betyder “saml mig op”, “løft mig op”, “kvik mig op” – og er dermed ment som en opkvikkende dessert. Den består i alt sin enkelthed  i lag bestående af ladyfingers, som …

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese er en af de mest populære italienske retter i verden. Men i Italien kalder de retten for ragù alla bolognese, og opskriften er faktisk en del mere kompleks end den amerikaniserede version med spaghetti og kødsauce, som vi kender det fra restauranter og supermarkeder over hele verden. Ragù alla bolognese stammer fra byen …

Lasagne alla bolognese, autentiske smag af Italien

Lasagne alla bolognese er en af de mest kendte og elskede italienske retter, der har spredt sig over hele verden. Oprindeligt stammer lasagne fra Emilia-Romagna-regionen i det nordlige Italien, hvor det er kendt som lasagne al forno, som betyder “bagt lasagne”. Lasagne alla bolognese er en vidunderlig kombination af pasta, kødsauce, béchamelsauce og ost, der …

Tarallo, italiensk snack

Italiensk Tarallo

Italiensk Tarallo er en lille, ringformet snack fra det sydlige Italien, som er helt uimpdståelig. Den kan være fyldt med forskellige ingredienser såsom oliven, chili og fennikel, der giver en rig og varieret smag. Traditionelt set blev Tarallo brugt som en rejse-snack, men i dag er den en populær snack og en vigtig del af …

Pizzadej

Pizzadej er en hel fortælling for sig selv Start på fordejen ca. 24 timer inden du ønsker at bage dine færdige pizzaer     Link til den bedste opskrift vi hidtil har prøvet lavet af Vito Lacopelli, https://www.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE&t=277s