Verdens bedste tiramisu (og det passer…)
Tiramisu er nok en af de mest ikoniske italienske desserter.
Navnet Tiramisu stammer fra italiensk; venetiansk tiramesù, som betyder “saml mig op”, “løft mig op”, “kvik mig op” – og er dermed ment som en opkvikkende dessert.
Den består i alt sin enkelthed i lag bestående af ladyfingers, som er vædet med stærk espresso og f.eks. Kaluha eller Amaretto. Desuden udgøres den af mascarpone (en italiensk flødebaseret friskost) og æg, tilsat sukker og vanilje. Den toppes typisk af med kakaopulver eller mørk chokolade i flager.
Lav den om morgenen og server den om aftenen.
Den er klart bedst når den har været på køl min. 6 – 8 timer inden servering, det fremhæver smagen.
Men lad den ikke stå meget længere for så kan den blive for blød i konsistensen.
Denne portion passer perfekt i en brødform.
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Bland sukker og æggeblommer i skål over vandbad. Ved svag varme i 10 min, rør konstant. Tag det af og pisk til det er tykt og lemon farvet.
- Tilsæt mascapone til de piskede æggeblommer, rør til massen er samlet I en anden skål piskes piskefløden til flødeskum Bland forsigtigt piskefløden med de piskede æggeblommer og mascaponen
- Bland den kolde espresso med kaffelikøren og dyp ladyfingers heri, kun lige nok til at de bliver våde, de må ikke drukne og blive svampet
- Arranger ladyfingers i bunden af formen Dæk Ladyfingers med halvdelen af mascaponecremen Læg det næste lag ladyfingers og dæk med resten af mascaponecremen
- Stil på køl i min. 6 - 8 time Drys med kakao inden servering