Fransk løgsuppe – soupe à l’oignon

Fransk løgsuppe
Serveringer: 4 Portion Sværhedsgrad:Let Prep Time: 15 Mins Cook Time: 2 Hr 30 Mins Total Time: 2 Hr 45 Mins

Fransk løgsuppe, også kendt som soupe à l’oignon, er en klassisk fransk ret, der har en lang historie og er kendt over hele verden. Suppen består af en varm og trøstende bouillon med masser af bløde, karamelliserede løg, en skive ristet brød og et drys af gratineret ost på toppen.

Løgsuppen kan spores tilbage til middelalderen, hvor den var populær blandt de fattige i Frankrig. I starten var suppen blot en simpel bouillon lavet af vand og løg, men efterhånden som Frankrig blev rigere, blev opskriften udviklet og forfinet til den version, vi kender i dag.

Det er især løgene, der giver suppen sin karakteristiske smag og aroma. Løgene skal skæres i tynde skiver og steges langsomt i smør eller olie, indtil de er bløde og gyldne. Den langsomme stegning giver løgene en sød, karamelliseret smag og aroma, der er afgørende for suppen.

Suppen er også kendetegnet ved sin bouillon, der kan være lavet af forskellige typer kød eller grøntsager. Den mest almindelige version af fransk løgsuppe er lavet med oksekød eller kalvekød bouillon, men vegetariske versioner med grøntsagsbouillon er også populære.

En anden vigtig ingrediens i suppen er den gratinerede ost på toppen. Den traditionelle ost til fransk løgsuppe er Gruyère eller Comté, men andre ostetyper kan også bruges. Osten gratineres på toppen af suppen i ovnen, hvilket giver suppen en sprød og ostetop, der er en af de bedste ting ved retten.

Fransk løgsuppe serveres traditionelt i små skåle, og den kan være en del af et større måltid eller serveres som en lækker forret. Suppen er også perfekt til kolde vinteraftener, hvor den kan varme og give komfort til hele familien.

Her er en opskrift på fransk løgsuppe, der er nem at følge og garanteret vil give dig en autentisk smag af Frankrigs kulinariske arv:

Ingredienser

0/12 Ingredienser

Fremgangsmåde

0/7 Steps
  • Skræl løgene, skær dem i tynde ringe og brun dem langsomt i smør - De skal være helt mørke og karamelliserede - det tager ca 1 time. Sørg for at de ikke brænder på og vend dem jævnligt
  • Drys hvedemel på løgene og tilsæt bouillon
  • Krydderierne lægges i en tepose med knude og lægges ned i suppen. Tilsæt vin og cognac
  • Lad suppen koge ind til den rette konsistens. I Frankrig er suppen ofte tynd. vi kan god lide den kraftig, så vi lader den koge ca. 1 time
  • Mens suppen koger skal brødet ristes i ovnen. Skær brødet i skiver og rist det på 180 grader til det er hårdt som tvebakker
  • Gratinering
  • Hæld portionerne op i skåle (der kan tåle at komme i ovnen)
  • Læg det ristede brød på suppen og slut af på toppen med en god portion ost. Stil skålene i ovnen og lad osten gratinere

Tags

#løg