Pommes Anna (mini)

rosmarin kartoffel skiver
Serveringer: 1 Portion

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, der kan spores tilbage til midten af 1800-tallet. Retten er opkaldt efter Anna Deslions, en berømt parisisansk kok, der var kendt for sin evne til at lave lækre og raffinerede retter.

Pommes Anna er en relativt simpel ret, der består af skiver af kartofler, der er stegt i smør og krydret med salt og peber. Retten er kendt for sin lækre, sprøde skorpe og sin bløde, saftige kerne.

Pommes Anna er en alsidig ret, der kan serveres som tilbehør til mange forskellige hovedretter, såsom bøf, lam og fisk. Den kan også serveres som en del af en brunch eller frokost, sammen med æg og bacon eller en salat.

Opskriften på Pommes Anna er relativt simpel, men kræver en vis tålmodighed og omhu i tilberedningen, da kartoffelskiverne skal arrangeres i et tæt lag i panden, og retten skal steges langsomt for at opnå den perfekte konsistens og smag.

Fremgangsmåde

0/4 Steps
  • Skræl kartoflerne og snit dem i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern)
  • Smelt smørret og tilsæt rosmarin, salt og peber mens det smelter Lad smørret stå og trække smag i min. 10 min.
  • Smør hullerne i en metal muffinform med smør Læg et lag af kartofler i hullerne, sørg for at de kommer ud til kanten Pensl laget med smør Fortsæt med lag af kartofler og pensl med smør mellem hvert lag, til toppen af formen er nået Smør det øverste lag,
  • Pak formen ind i sølvpapir, og stil den i en forvarmet ovn ved 230 grader Efter 25 min fjernes sølvpapiret og kartoflerne bages yderligere 35 min til de er gyldne og sprøde på ydersiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *