Mørkt malt rugbrød med kerner

Malt rugbrød
Difficulty: Medium Prep Time: 50 Mins Cook Time: 1 Hr 10 Mins Total Time: 2 Hr

Noget af det bedste er duften og smagen af friskbagt rugbrød, men man skal lige være tålmodig og vente med at skære før end det er kølet af.

Ingredients

Instructions

0/1 Instructions
  • De knækkede rugkerner overhældes med kogende vand, lad stå ca. 1 time, kan stå natten over, drænet vægt ca. 115 g klar til brug. Mål de øvrige ingredienser af Bland vand, surdej og maltekstrakt i røremaskine, tilsæt de tørre ingredienser og rør i ca. 10 min. Fyld 900 g dej i bageform Tænd ovnen på 170 grader, den skal være gennemvarm inden brødene sættes ind Lad dem hæve i dampovn ved 40 grader, cirka 30-40 min (Alternativt lad dem hæve tildækket ved stuetemperatur), til der er en 5 - 7 små huller i toppen af dejen, må endelig ikke hæve for længe Drys evt. brødene med lidt kerner efter eget valg Bages ved almindelig over-/under varme i ca. 70 min - når brødene når en kernetemperatur på 96-98 grader er de færdige Vend dem ud på en rist og dæk dem med et fugtigt klæde, så skorpen forbliver blød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *