Mørkt malt rugbrød med kerner

Noget af det bedste er duften og smagen af friskbagt rugbrød, men man skal lige være tålmodig og vente med at skære før end det er kølet af.
Prep Time: 50 mins
Cook Time: 70 mins
Total Time: 120 mins
Ingredienser
  • 75 g knækkede rugkerner (skal iblødsættes)
  • 80 g solsikke kerner
  • 60 g hørfrø
  • 40 g sesam
  • 40 g græskar kerner
  • 725 g vand
  • 500 g rugmel
  • 300 g hvedemel
  • 130 g surdej
  • 50 g brun farin
  • 35 g maltekstrakt
  • 20 g fint salt
  • 10 g tørgær
Fremgangsmåde
  1. De knækkede rugkerner overhældes med kogende vand, lad stå ca. 1 time, kan stå natten over, drænet vægt ca. 115 g klar til brug. Mål de øvrige ingredienser af Bland vand, surdej og maltekstrakt i røremaskine, tilsæt de tørre ingredienser og rør i ca. 10 min. Fyld 900 g dej i bageform Tænd ovnen på 170 grader, den skal være gennemvarm inden brødene sættes ind Lad dem hæve i dampovn ved 40 grader, cirka 30-40 min (Alternativt lad dem hæve tildækket ved stuetemperatur), til der er en 5 - 7 små huller i toppen af dejen, må endelig ikke hæve for længe Drys evt. brødene med lidt kerner efter eget valg Bages ved almindelig over-/under varme i ca. 70 min - når brødene når en kernetemperatur på 96-98 grader er de færdige Vend dem ud på en rist og dæk dem med et fugtigt klæde, så skorpen forbliver blød