Intet slår hjemmelavede karameller. Jeg husker det fra da jeg var bare som et højdepunkt når vi skulle have karameller, desværre var det primært til jul at vi lavede hjemmelavede karameller, hvilket egentlig er underligt, for det tager ikke ret lang tid, men er super lækkert.
Denne opskrift er på basis karameller – Hvis du gerne vil pifte dine karameller op kan du når du hælder massen ud tilsætte havsalt, paranødder eller lignende.
Laktosefri?
Men lad vær med at prøve at lave dem laktosefri, da min erfaring er at massen bliver branket, ved nedenstående temperaturer
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Smelt sukkeret i en gryde og lad det blive gyldent. Jo mørkere jo kraftigere smag Tilsæt smørret og rør det godt ud i sukkeret Tilsæt fløden langsomt så sukkeret ikke størkner Lad det koge ca. 10 min. Tilsæt salt Kog indtil boblerne begynder at hænge sammen og massen bliver tydeligt grødet i konsistensen Hæld massen ud og lad det køle af Skær eller bræk i stykker afhængig af anvendelse
Noter
Temperatur :
125° = meget blød
127° = Perfekt efter min mening, også i vores hjemmelavdet karamel is
130* = relativt hård