Boeuf Bearnaise

Serveringer: 4 Portion

Hvem elsker ikke en klassisk Boeuf bearnaise med lækre sprøde fritter. Opskriften er ret enkelt, men det tager lidt tid at lave en god bearnaise essens, det gode er at den passer sig selv.

Hvis man gerne vil have en ekstra lækker bøf vil jeg klart anbefale at man handler hos den lokale slagter eller en af følgende online butikker: https://mrbeef.dk/ eller https://www.kodbilen.dk/

Boeuf bearnaise er en fransk klassiker, der stammer helt tilbage fra det 19. århundrede.

Det siges, at den berømte franske kok, MarieAntoine Carême, blev krediteret for at skabe dette populære måltid. Der er flere forskellige historier om, hvordan Boeuf bernaise opstod, men den mest populære teori er, at det blev skabt som en hyldest til det tyske hus BrandenburgPrussia, der dengang styrede de franske områder.

Opskriften blev kaldtBoeuf a la Brandenbourgeoise og blev senere ændret tilBoeuf Bernaise“. Opskriften har ændret sig over årene, men den oprindelige version bestod af majsstivelse, smør, løg, timian, peber og krydret, kogt bøf.

Ingredienser

0/16 Ingredienser
    Ingredienser bearnaise:
  • Ingredienser boeuf
  • Ingredienser pommes frites

Fremgangsmåde

0/3 Steps
    Fremngangsmåde bearnaise
  • Start med at klare smøren. Det gøres ved at smørret smeltes i en gryde ved svag varme. Lad vær med ar røre rund i det. Når smøren er smeltet hældes den klare del af væsken over i en skål og den hvide valle skilles fra og smides væk.
  • Hvidvin, eddike, skalotteløg, sukker peberkort on halvdelen af estragonen koges ind til ca 1 dl. Sigt lagen - og tilbage i gryden med den.
  • Tilsæt salt og æggeblommer og pisk til en luftig cremet konsistens (tager op til 10 min) Tilsæt nu den klarede smør gradvist og bliv ved med at piske til du har en lækker smag og konsistens. Inden servering tilsættes resten af estragonen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *