Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 1 Hr 30 Mins
Lav din egen røgede laksetartar, med en hjemmerørt mayo og urter, og server på ristet rugbrød.
Ingredients
-
LAKSETARTAR
- DILD OLIE
- MAYONNAISE
- DESUDEN
Instructions
-
Dild olie
- Start med at lave urteolien. Varm vindruekerneolie op til ca. 60 grader. Hæld det over et dild og persille i en blender og kør det i 10 minutter. Læg et rent klæde (et stykke af et viskestykke) i en si. Passér olien gennem dette og ned i en skål. Olien skal være mørkegrøn og klar. Stil olien til side. Den skal køle helt af. Mayonnaise
- Sørg for at alle ingredienser har samme temperatur. Rør evt. rygeosten lidt mere lind med lidt mælk. Denne mayo kan med fordel laves i en blender eller med en stavblender i et glas. Rør æggeblomme med sennep, salt, peber, lidt eddike. Kom derpå olie i – lidt ad gangen. Men ikke hele olien. Tag lidt af rygeost-massen og kom i. Så mere olie. Så mere rygeost. Sådan holder du konsistensen stabil. Den skal have en klar røgsmag og være dejlig cremet til slut. Kom den evt. på sprøjtepose og læg i køleskab. Ellers bare i en skål, koldt. Laksetartar
- Lav saltet agurk ved at skrælle en halv agurk, og flække den. Skrab kernerne ud (midten af agurken) med en ske. Drys den med havsalt. Læg den på et viskestykke eller køkkenrulle i køleskabet for at dryppe af. Lad den salte mindst en times tid. Skær den i små tern: ca 4x4 mm. Køb den bedste, røgede laks du kan finde. Skær den i fine tern på samme størrelse. Radiserne skylles og skæres også i tern. Saltsyltet citron: Du skal kun bruge skindet. Frugtkødet kasseres. Skæres i om muligt endnu finere tern. Purløgen hakkes fint. Anretning
-