Æggekage med bacon, løg og tomater (uden hvedemel)

Yields: 1 Serving Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 50 Mins

Æggekage er en af de mest klassiske retter vi laver, det er supernemt og kræver blot lidt tålmodighed, så den får lov til at blive varmet godt igennem uden at brænde på.

Ingredients

0/8 Ingredients

Instructions

0/8 Instructions
  • Slå de 10 æg ud i en skå og pisk dem let sammen med et piskeris.
  • Tag lidt af mælken fra og rør majsstivelse ud i den
  • Resten af mælken piskes i æggene og derefter tilsættes den udrørte majsstivelse
  • Pisk det godt igennem og kom salt, peber og revet muskatnød ved.
  • Hak løget i tern. Find en god pande frem. Steg flæsk/bacon ved middel varme, til det er sprødt. Læg det til side på en tallerken. Steg løgene i fedtstoffet fra bacon/flæsk, til de er gyldne
  • Hæld æggemassen op i panden sammen med løgene og fedstof og lad det langsomt stivne. Ryst undervejs panden i forsigtige cirkler, men brug IKKE spartel eller andet til at røre rundt i æggekagen, den skal have lov til at stivne uden.
  • Bagetid ved middelvarme (5 på en skala fra 1-9) er cirka 25-30 min. Hav tålmodighed, det tager lidt tid, men det er det hele værd.
  • Når æggekagen er ved at være færdig, kommes bacon/flæsk og tomater på. Kan pyntes med purløg og giv gerne æggekagen en ekstra omgang med friskkværnet peber

Tags

#æg  #bacon  #tomat  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *