Sprød tærtebund med fuldkorn

Denne tærtebund er perfekt til en Quiche, som er vores foretrukne tærte
Portioner: 1 yield(s)
Prep Time: 20 mins
Cook Time: 40 mins
Total Time: 60 mins
Ingredienser
  • 100 g koldt smør
  • 50 g fuldkornsmel
  • 130 g hvedemel
  • 1-2 tbsp iskoldt vand
  • 1 æg, til pensling
Fremgangsmåde
  1. Opskriften passer til tærteform Ø 24 cm. Sørg for at smørret er helt koldt, smid det evt. en tur i fryseren inden du går i gang. Mel kommes i en foodprocesser, tilsæt smør skåret i tern, kør til smørret er findelt og blandingen minder om revet parmesan. Hæld massen ud på køkkenbordet og saml med koldt vand. Dejen må IKKE æltes, den skal kun lige samles. Tildæk dejen og læg på køl i 30 min.
  2. Tænd ovnen på 180 grader ved almindelig over-/undervarme. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, flyt til tærteform og sørg for at dejen lægger sig tæt langs fadets kanter. Skær overskydende dej fra og prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir ovenpå og fordel tørrede bønner heri (for at dejen ikke kan hæve op under bagning) Bag i 30 min
  3. Fjern bønner og bagepapir og bag yderligere 10 min. Tag bunden ud og pensel med sammenpisket æg. Dette gør at der dannes en proteinhinde, der forhindre at bunden suger væde, når fyldet kommes i. Når det penslede æg har sat sig på overfladen, er bunden klar til at blive fyldt og bagt færdigt.