Kanelsnegle

De bedste hjemmelavede kanelsnegle - til dato.

Jeg bliver altid skuffet når jeg får hjemmelavede kanelsnegle, de er næsten altid tørre og de er aldrig rigtig snaskede som når man køber dem hos bageren.

I min craving efter kanelsnegle begyndte jeg at søge, nettet bugner af opskrifter, men gud hvor ser alle billederne kedelige ud. Med inspiration fra hist og her satte jeg mig derfor til at forsøge, om ikke det var muligt at bage kanelsnegle som faktisk var lækre og snaskede og hvor fyldet blev i sneglen. Døm selv om det lykkedes.

Den oprindelige opskrift er uden kagecreme, men kagecremen giver bare lige et ekstra niveau.

Portioner: 1 yield(s)
Ingredienser
    Dej
  • 175 ml vand
  • 10 g tørgær (35g alm. gær)
  • 35 g sukker
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp kardemomme
  • 1 æg
  • 35 g smør
  • 400 g hvedmel
  • 1 æg til pensling
  • Remonce
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 20 g kanel (ægte)
  • Kagecreme (kan undlades)
  • 250 ml mælk
  • 1 æggeblomme
  • 1,5 tbsp sukker
  • 0,5 vaniljestang (kornene)
  • 1 tbsp maizena
Fremgangsmåde
    Dej
  1. Kom lunkent vand, gær og sukker i en skål. Lad sukkeret aktivere gæren (tager 5-10 min) Tilsæt salt kardemomme, æg og mel og ælt dejen sammen Tilsæt smør og ælt det godt ind i dejen (tager ca. 10 min) til dejen er smidig og blank. Sæt dejen til hævning, tildækket et lunt sted i 30 min.
  2. Remonce
  3. Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Gerne på røremaskine eller med håndmixer.
  4. Kagecreme kan undlades
  5. Rør maizenaen ud i en lille smule af mælken så du får en jævning, som skal bruges til tykning af cremen. Hæld de øvrige ingredienser i en gryde og varm op til det koger. Tilsæt jævningen lidt efter lidt. Når det har kogt 1-2 min stilles cremen på køl.
  6. Når dejen er hævet deles den i 2 stykker, som rulles ud på bordet. Husk at bruge en del mel, så den ikke hænger fast i bordet. Dejen er elastisk og bør være nem at arbejde med. Smør nu remonce og evt. creme på ca. 1/2 af dejen, således at når du ruller dejen så er det yderste kun dej.
  7. Rul dejen, undtagen de sidste 2 cm (de skal bruges til at lukke bunden med)
  8. Skær nu rullen i passende størrelser. Brug de 2 cm dej til at lukke bunden med, så remonce og kagecreme ikke løber ud. Læg dem på en bradepande pres dem en smule. (opskriften passer med ca. 2 bradepander - de hæver en del). Sæt til hævning i 45 minutter, tildækket og lunt. Pensel med æg og bag i forvarmet ovn 210 grader i 10 min.