Fish n Chips

Fish n Chips er en populær engelsk ret, der stammer fra den victorianske æra. Fish n Chips er både lækker og velsmagende når det er hjemmelavet, den friske fisk, som er dyppet i en let og luftig dej og derefter stegt til sprød, gylden perfection. Den fyldige konsistens af fisken kombineret med den sprøde skorpe, gør det til en saftig og velsmagende ret, som er perfekt til at dele med venner og familie. Legenden siger, at det blev opfundet af en fisker fra Englands østkyst, der fandt på ideen om at servere fisk med chips. Det blev hurtigt populært blandt arbejderklassen, da det var et billigt måltid, der kunne købes fra fiskere, der kom til havnen. Med tiden begyndte restauranter at servere Fish n Chips, og det blev et af de mest populære måltider i hele England. Det er stadig en af de mest populære retter i England, og det er blevet eksporteret til mange andre lande
Tilbehør
Tatarsauce er et must-have tilbehør til Fish n Chips ret, opskriften finder du ved at klikke på denne tekst. 
Portioner: 1 yield(s)
Ingredienser
  • 200 g Hvid fisk (Torsk, hvilling, mørksej, kuller, pighvar eller lignende)
  • 4 tbsp mel
  • 3 Æggehvider (ca. 1 dl - hele æg kan også bruges)
  • 200 g Panko (Kinarasp)
  • 1/2 l Smagsneutral olie (Vindruekerneolie eller fritureolie)
Fremgangsmåde
    Stegning af fisk
  1. Varm olien op til ca. 150 grader.
  2. Mel, æggehvide og panko kommes i hver sin dybe tallerken.
  3. Fisken skæres i stykker af på ca 1 x 7 cm
  4. Vend fiskestykkerne i mel, derefter æggehvide og til sidst i panko.
  5. Steg fiskestykkerne til de er gyldne og server dem varme.