Tiramisu

Verdens bedste tiramisu (og det passer...)

Den er bedst når den har været på køl min. 6 - 8 timer inden servering, det fremhæver smagen.

Men lad den ikke stå meget længere for så kan den blive for blød i konsistensen.

Portioner: 8 yield(s)
Prep Time: 45 mins
Cook Time: 360 mins
Total Time: 405 mins
Ingredients
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 285 g mascapone - stue temperatur
  • 420 ml piskefløde
  • 20 ladyfingers
  • 240 ml kold espresso
  • 120 ml kahlua (eller anden kaffelikør)
  • 30 g kakao (til servering)
Fremgangsmåde
  1. Passer perfekt i en brødform Bland sukker og æggeblommer i skål over vandbad. Ved svag varme i 10 min, rør konstant. Tag det af og pisk til det er tykt og lemon farvet.
  2. Tilsæt mascapone til de piskede æggeblommer, rør til massen er samlet I en anden skål piskes piskefløden til flødeskum Bland forsigtigt piskefløden med de piskede æggeblommer og mascaponen
  3. Bland den kolde espresso med kaffelikøren og dyp ladyfingers heri, kun lige nok til at de bliver våde, de må ikke drukne og blive svampet
  4. Arranger ladyfingers i bunden af formen Dæk Ladyfingers med halvdelen af mascaponecremen Læg det næste lag ladyfingers og dæk med resten af mascaponecremen
  5. Stil på køl i min. 6 - 8 time Drys med kakao inden servering