Super nemt og velsmagende grydebrød

Et godt brød, der er hurtigt at lave og kan bruges både som dyppebrød til aftensmaden og som smagsfuldt franskbrød
Portioner: 1 yield(s)
Prep Time: 75 mins
Cook Time: 45 mins
Total Time: 120 mins
Ingredients
  • 0,4 l vand
  • 100 g durum
  • 150 g manitoba
  • 300 g hvedemel
  • 2 tbsp surdej
  • 2 tsp tørgær
  • 0,5 tbsp maltekstrakt
  • 1 tbsp sukker
  • 3 tsp salt
Fremgangsmåde
  1. Bland alle ingredienser sammen og rør dem i røremaskine ca. 15 min, til dejen slipper skålen. Sæt dejen til hævning (tildækket) ved stuetemperatur i 1 time Tænd ovnen på 250 grader, sæt en gryde (4,8 L) med låg på en rist nederst i ovnen.
  2. Når dejen er færdighævet, tages gryden ud, og dejen vendes ned i gryden.
  3. Sæt gryden med låg i ovnen, efter 15 min. reduceres varmen til 190 grader. Bag yderligere 15min, tag derefter låget af gryden og bag endnu 15 min. Tag gryden ud og vend brødet ud på en rist for afkøling