Spaghetti Carbonara

Vurdering:
Portion 4Portioner Sværhedsgrad:Middel
Den bedste spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara er uden sammenligning min yndlings spaghetti ret. Desværre blive jeg så ofte skuffet når jeg får den på restauranter, ofte er der alt for meget peber, eller også har den ikke sin cremede konsistens. I mange år lå der en lille italiensk pastaforretning i Frederiksgade i Aarhus, hvor vi altid hentede vores spaghetti retter, men efter han lukkede er det ikke lykkedes at finde nogen som tilnærmelsesvis laver lige så god pasta.

Efter at have afprøvet et utal af Spaghetti carbonara opskrifter fra nettet, hvoraf der ikke var nogen som var på niveau med vores pastamands, satte jeg mig for at eksperimentere mig ud fra de opskrifter jeg kunne finde, og synes dette er blevet et meget hæderligt bud i både smag og konsistens.

Nedenstående opskrift er mit bud på den perfekte Spaghetti carbonara. Den er super let at lave og tager ikke meget mere tid end det tager at koge pastaen.

Opskriften er til ca. 4 personer

Ingredients

0/10Ingredienser
  • Til saucen

Fremgangsmåde

0/3Fremgangsmåde
    Forberedelse
  • Forberede alle ingredienserne. Sæt pasta til at koge til det er al dente i en stor gryde. Inden du hælder vandet fra pastaen, skal du tage lidt vand fra som måske skal bruges til at fortynde saucen.
  • Ostersauce
  • I en skål blander du følgende ingredienser sammen til en sauce: æg, parmesan, fløde og peber
  • Tilberedning
  • På en stor pande - stor nok til alle ingredienserne og pasta. Steg bacon i olie til den er næste sprød Tilsæt hvidløg og steg dem til de tager farve Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind - efter et par minutter har ud en saltet vin sirup Tilsæt nu den kogte pasta (Uden vandet) til panden, og bland pastaen godt med pandens indhold. Tag panden af varmen (VIGTIGT) - hvis panden bliver på varemen koagulerer æggene i saucen og du får scramble egg - ikke lækkert. Tilsæt nu saucen og bland det hele godt sammen. Evt. tilsæt lidt at kogevandet hvis du synes saucen er for tyk i retten. Kværn list frisk peber og riv muskatnød over retten inden servering. Evt. pynt med ekstra friskrevet parmesan

Noter

Det kan godt være svært at finde pancetta (Italiensk bacon), men Meny plejer at have det i sortiment. Alternativt kan du bruge røget bacon og skær huden af.