Spaghetti bolognese

Vurdering:
Portion 1 Serving

Spaghetti bolognese

– også kendt som Pasta med kødsovs  eller Ragu’ alla Bolognese.

Hvis du tror at spaghetti bolognese er noget man lige klasker sammen på 10 minutter, så tro om igen.
Den helt rigtige smag kommer ved at Ragùen simre i 2-3 timer og stille koger ind – god mad tager tid, men det er ventetiden værd.

Men det fede er at det stort set passer sig selv og man kan sagtens lave en kæmpe portion som man fryser – Gør man det så tager det kun 10 minutter at lave sin bolognese når man skal bruge den.

Bolognesen nedenfor er desuden basis-ingrediens i ægte italiensk lassagne, så når du har lavet din store portion, er det superlet at lave lasagne.

Vil man absolut lave den helt originale Ragù, så findes opskriften her:
https://www.accademiaitalianadellacucina.it/it/ricette/ricetta/rag%C3%B9-classico-bolognese

Ingredients

0/12Ingredienser

Fremgangsmåde

0/7Fremgangsmåde
    Forberedelse
  • Hak bacon så fint som muligt - jeg bruger en mini foodprocesser til at hakke det. dsifhjskdlfj
  • Snit grønsagerne så fint som muligt - igen en tur i foodprocesseren med dem.
  • Forbered bouillon i henhold til anvisningerne på pakken
  • Rør tomatkoncentrat ud i 2-3 dl bouillon
  • Find den store gryde med låg frem, den som har plads til alle ovenstående ingredienserne
  • Find din tålmodighed frem og tag et glas vin - det fortjener du og flasken er jo alligevel åbnet.
  • Tilberedning
  • 1) Varm olien op i gryden. 2) Tilsæt bacon og steg det - Det skal ikke gennemsteges, men steges til det har fået farve. 3) Tilsæt de hakkede grønsager og svits dem - middel varme - tager ca 20 min. - Må ikke brænde på, tilsæt evt. ekstra olie. 4) Tilsæt hakket oksekød steg til det meste af det er brunet. 5) Tilsæt nu: - Den udrørte tomatkoncentrat/bouillon blanding - Rødvin - Laurbærblade - Mælken - Salt & peber Skru ned så ragu'en kan simre ved svag varme med låg på de næste 2-3 timer. Rør løbende i ragu'en så den ikke brænder på. konsistensen skal være let flydende ikke en suppe, tilsæt evt. ekstra bouillon.

Noter

Denne opskrift kan fint laves som laktose- og/eller mælkefri bolognese, ved at mælk erstattes med havredrik.