Laks med Jordskokker, Æbler og Karrymarinade

Vurdering:
Portion 4Portioner Sværhedsgrad:Middel Prep Time: 30 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 1 Hr

Laks er en af vores foretrukne fisk, det smager super lækkert og de fleste kan lide det. Derfor er denne opskrift også et hit når vi har gæster.

Den kraftige karry komplimentere den fede laks helt fantastisk og sammen med æbler og jordskokker bliver det bare en helt fantastisk ret.

Som bonus er det ultralet at lave og kan forberedes i god tid inden gæsterne kommer.

Ingredients

0/17Ingredienser
  • Æble-Jordskokke blanding
  • Karrymarinade

Fremgangsmåde

0/15Fremgangsmåde
  • Skindet fjernes fra laksen og laksen skæres i 4 stykker (hvis den ikke allerede er dette) hvorefter den lækkes i et fad smurt med olivenolie. Krydder evt. laksen med salt og peber. Læg stanniol over fadet og stil den på køl til den skal i ovnen i forbindelse med anretningen.
  • Æble og Jordskokke blanding
  • Æblerne rengøres og skæres i både af ca. 1 cm i tykkelsen (kernehuset fjernes naturligvis).
  • Jordskokker skrælles og skæres i tern på ca. 1 x 1 cm
  • Skalotteløg hakkes fint.
  • Estragon bladene plukkes og hakkes fint
  • Alle de hakkede ingredienser lægges i et fad smurt med olivenolie, æblemost samt salt og peber tilsættes. Fadet tildækkes med stanniol og sættes i en forvarmet ovn - 175 grader (varmluft) i 20 minutter.
  • Karrymarinade
  • Karry og 1/2 spsk olivenolie kommes i en gryde og karryen ristes let.
  • Med undtagelse af 50 ml olivenolie tilsættes de øvrige ingredienser. det skal herefter simre i 5 minutter.
  • Tag gryden af varmen og lad den køle på køkkenbordet i 5 minutter
  • Olivenolien piskes ned i den lune masse til en tyk marinade, der smages til med salt og peber.
  • Anretning (Tager 10 min)
  • Opvarm ovnen til 175 grader (varmluft)
  • Fjern stanniolen fra Æble og Jordskokke blanding.
  • Sæt Æble og Jordskokke blanding (uden stanniol) samt fadet med laks (med stanniol) i ovnene i 8 minutter.
  • Varm evt. marinaden forsigtigt op, den må ikke koge, så skiller den. (Den skal ikke nødvendigvis varmes, da den også smager godt lunken/kold)
  • Når laksen er klar, anrettes det hele på en tallerken. Æble og Jordskokke nederst, laks ovenpå og marinaden til sidst.

Tags

#Aftensmad  #gæstemad  #Laks