Burgerboller / pølsebrød

Vurdering:
Burgerboller
Portion 1 Serving Sværhedsgrad:Middel Prep Time: 3 Hr Cook Time: 15 Mins Total Time: 3 Hr 15 Mins

Når der skal syndes, gør et ikke noget at det smager ekstra godt

Der bliver til ca. 20 boller eller 30 pølsebrød

Ingredients

0/9Ingredienser
Juster antal portioner

Fremgangsmåde

0/6Fremgangsmåde
  • Rør gæren ud i det kolde vand og mælk. Tilsæt mel, sukker og den bløde smør. Ælt dejen meget grundigt igennem (ca. 10 min) gerne på køkkenmaskine med dejkrog.
  • Kom dejen i en skål, dæk den til og sæt til hævning i køleskabet natten over eller ved stuetemperatur i minimum 1,5 time og gerne op til 3 timer. Hæld dejen ud på bordet
  • Burgerboller :
  • Del dejen i stykker á ca. 90g og form dem til boller, der presses flade, til de har en diameter på ca. 12 cm
  • Pølsebrød :
  • Del dejen i stykker á ca. 60g og rul dem til aflange små pølser på ca. 14 cm.
  • Læg brød/boller til efterhævning på en bageplade i 45 - 60 minutter, med et fugtigt klæde over. Alternativt brug en vandforstøver og sprøjt dem hvert 10. minut. Brødene/bollerne pensles med pisket æg og bollerne kan drysses med sesamfrø
  • Brødene/bollerne bages ved 200º. Bollerne i ca. 12-15 min og brødene i ca. 10-12 min. Dæk brødene/bollerne til med bagepapir under afkølingen, så bliver de ekstra bløde

Tags

#Hvedemel  #sesamfrø  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *