Det amerikanske køkken er meget mere end Fast-food. Det kan nok bedst betegnes som en smeltedigel af madkulturer, hvor både oprindelige folkeslag, mexicanere, afrikanske slaver, indvandrende kolonimagter og slaveejere, samt utallige indvandrere fra Europa og Asien har alle sat deres præg på amerikansk mad og stadig udvikler maden den dag i dag.

Coleslaw med spidskål

Lækker som tilbehør til pulledpork

Burgerboller / pølsebrød

Når der skal syndes, gør et ikke noget at det smager ekstra godt Der bliver til ca. 20 boller eller 30 pølsebrød

Amerikanske pandekager

En helt central del af en lækker weekend brunch er super luftige amerikanske pandekager. De smager lækkert med ahornsirup og friske frugter. Denne opskrift er

Surdejs pandekager

Surdej giver en fantastisk smag til pandekagerne og er med til at gøre dem ekstra luftige

Nachos nuggets

Lækre, sprøde nuggets rullet i nachos og bagt i ovn

Forårsruller med spidskål, oksekød og spirer

Det kræver noget tålmodighed, men resultatet er det hele værd

Blomkålscurry med kylling, mandler og æble

En nem ret med masser af smag

Boller i karry

Smagen af disse “boller i karry” er helt fantastisk – ligesom min farmor lavede dem

Mørkt malt rugbrød med kerner

Noget af det bedste er duften og smagen af friskbagt rugbrød, men man skal lige være tålmodig og vente med at skære før end det

Super nemt og velsmagende grydebrød

Et godt brød, der er hurtigt at lave og kan bruges både som dyppebrød til aftensmaden og som smagsfuldt franskbrød

Havregrynskugler

Disse lækre havregrynskugler er både laktose-, glutenfrie og super smagsfulde

Overnight Oats

Vil du gerne slippe for at lave morgenmad, men stadig gerne have et solidt måltid, så er Overnight Oats løsningen. Det tager 2 minutter at

Kanelsnegle

De bedste hjemmelavede kanelsnegle – til dato. Jeg bliver altid skuffet når jeg får hjemmelavede kanelsnegle, de er næsten altid tørre og de er aldrig

Surdejsbrød

Intet slår nybagt surdejsbørd. Den knasende sprøde karamelliserede skorpe, det luftige brød og det helt fantastiske smag, som næsten ikke kan beskrives. Desværre er surdejsbrød

Laks med Jordskokker, Æbler og Karrymarinade

Laks er en af vores foretrukne fisk, det smager super lækkert og de fleste kan lide det. Derfor er denne opskrift også et hit når

Sprød tærtebund med fuldkorn

Denne tærtebund er perfekt til en Quiche, som er vores foretrukne tærte

Surdejs baguette

Græsk Gyros

Gyros forbinder jeg på alle måder med sommer og ferie på Kreta. I mange år havde jeg egentligt helt glemt at det fandtes, og slået

Spaghetti Carbonara

Den bedste spaghetti carbonara Spaghetti carbonara er uden sammenligning min yndlings spaghetti ret. Desværre blive jeg så ofte skuffet når jeg får den på restauranter,

Pesto

Pesto er lavet af et mix af friske basilikumblade, hvidløg, pinjekerner, olivenolie og Parmigiano Reggiano-ost. Pesto er lækkert i en frisk pasta og som smørpålæg

Tiramisu

Verdens bedste tiramisu (og det passer…) Tiramisu er nok en af de mest ikoniske italienske desserter. Navnet Tiramisu stammer fra italiensk; venetiansk tiramesù, som betyder

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese – også kendt som Pasta med kødsovs  eller Ragu’ alla Bolognese. Hvis du tror at spaghetti bolognese er noget man lige klasker sammen

Falafler

Lækker vegetarret hvor hovedingrediensen er kikærter. Kan serveres som fyld i pita eller med fladbrød, en god salat, tzatziki og humus. Holdbarheden på færdiglavede falafler

Jujeh Kebab (krydret kylling)

Det persiske køkken kan noget med krydderi og grill

Fattoush

Dejlig forfriskende salat passer perfekt til kebab

Tahin

Lækker som dip eller smørepålæg

Guacamole

Lækkert tilbehør til buritos, tacos og nachos også lækkert på et stykke ristet rugbrød

Majspandekage

Lækre bløde majspandekager, perfekte til burrito