Det amerikanske køkken er meget mere end Fast-food. Det kan nok bedst betegnes som en smeltedigel af madkulturer, hvor både oprindelige folkeslag, mexicanere, afrikanske slaver, indvandrende kolonimagter og slaveejere, samt utallige indvandrere fra Europa og Asien har alle sat deres præg på amerikansk mad og stadig udvikler maden den dag i dag.
Burgerboller / pølsebrød
Kategori: Bagværk
Køkken: Amerikansk
Når der skal syndes, gør et ikke noget at det smager ekstra godt Der bliver til ca. 20 boller eller 30 pølsebrød
Amerikanske pandekager
Køkken: Amerikansk
En helt central del af en lækker weekend brunch er super luftige amerikanske pandekager. De smager lækkert med ahornsirup og friske frugter. Denne opskrift er
Surdejs pandekager
Køkken: Amerikansk
Surdej giver en fantastisk smag til pandekagerne og er med til at gøre dem ekstra luftige
Nachos nuggets
Kategori: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Lækre, sprøde nuggets rullet i nachos og bagt i ovn
Forårsruller med spidskål, oksekød og spirer
Det kræver noget tålmodighed, men resultatet er det hele værd
Blomkålscurry med kylling, mandler og æble
En nem ret med masser af smag
Boller i karry
Smagen af disse “boller i karry” er helt fantastisk – ligesom min farmor lavede dem
Mørkt malt rugbrød med kerner
Noget af det bedste er duften og smagen af friskbagt rugbrød, men man skal lige være tålmodig og vente med at skære før end det
Super nemt og velsmagende grydebrød
Et godt brød, der er hurtigt at lave og kan bruges både som dyppebrød til aftensmaden og som smagsfuldt franskbrød
Havregrynskugler
Disse lækre havregrynskugler er både laktose-, glutenfrie og super smagsfulde
Overnight Oats
Vil du gerne slippe for at lave morgenmad, men stadig gerne have et solidt måltid, så er Overnight Oats løsningen. Det tager 2 minutter at
Kanelsnegle
De bedste hjemmelavede kanelsnegle – til dato. Jeg bliver altid skuffet når jeg får hjemmelavede kanelsnegle, de er næsten altid tørre og de er aldrig
Surdejsbrød
Intet slår nybagt surdejsbørd. Den knasende sprøde karamelliserede skorpe, det luftige brød og det helt fantastiske smag, som næsten ikke kan beskrives. Desværre er surdejsbrød
Sprød tærtebund med fuldkorn
Denne tærtebund er perfekt til en Quiche, som er vores foretrukne tærte
Græsk Gyros
Gyros forbinder jeg på alle måder med sommer og ferie på Kreta. I mange år havde jeg egentligt helt glemt at det fandtes, og slået
Spaghetti Carbonara
Den bedste spaghetti carbonara Spaghetti carbonara er uden sammenligning min yndlings spaghetti ret. Desværre blive jeg så ofte skuffet når jeg får den på restauranter,
Pesto
Pesto er lavet af et mix af friske basilikumblade, hvidløg, pinjekerner, olivenolie og Parmigiano Reggiano-ost. Pesto er lækkert i en frisk pasta og som smørpålæg
Tiramisu
Verdens bedste tiramisu (og det passer…) Tiramisu er nok en af de mest ikoniske italienske desserter. Navnet Tiramisu stammer fra italiensk; venetiansk tiramesù, som betyder
Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese – også kendt som Pasta med kødsovs eller Ragu’ alla Bolognese. Hvis du tror at spaghetti bolognese er noget man lige klasker sammen
Falafler
Kategori: Hovedret
Køkken: Mellemøsten
Lækker vegetarret hvor hovedingrediensen er kikærter. Kan serveres som fyld i pita eller med fladbrød, en god salat, tzatziki og humus. Holdbarheden på færdiglavede falafler
Jujeh Kebab (krydret kylling)
Kategori: Hovedret
Køkken: Mellemøsten
Det persiske køkken kan noget med krydderi og grill
Guacamole
Lækkert tilbehør til buritos, tacos og nachos også lækkert på et stykke ristet rugbrød
Majspandekage
Lækre bløde majspandekager, perfekte til burrito