Frikadeller

De bedste opskrifter

Af Familien Klank

Farmors frikadeller


Tilberedningstid: 60 min

Man skulle tro at det var let at lave frikadeller, men vi har i mange år forsøgt, og de er aldrig blevet rigtigt gode, ikke som Farmors.


Efter meget overtalelse er det lykkedes at få fristet farmors opskrift ud af hendes hoved og skrevet ned, så her er den opskriftern på farmors eller måske verdens bedste frikadeller. 

INGREDIENSER

 

  • 1 Kg skært skinkekød (50% kalv / 50 % gris)
  • 300 g fint revne løg

  • 225 g Hvedemel

  • ca. 5 dl mælk (helst sødmælk)

  • 2 g peber

  • 25 g salg

  • Svinefedt til stegning
    (smør/olie kan også bruges, men bliver ikke så godt)

TILBEREDNING

Fremgangsmåde


  • Kød, revne løg, hvedemel og mælk blandes i en foodprocessor i ca. 5 min. til farsen får en homogen konsistens som på billedet ved siden af.

    Hvis du ikke har en food processor så kan det gøres i hånden, men det tager ca. 15 min. 


  • Tilsæt salt og peber
    Bland igen farsen et par minutter i foodprocessoren.
    Det er vigtigt at salt og peber først tilsættes når farsen er homogen.


  • Form frikadellerne med en ske og steg dem på en pande ved medium varme vi stegder dem ved ca. 10 af 14.

    Svinefedt giver klart den bedste smag, men man kan også stege dem i smør/olie.



 Farsen efter ca 5 min i foodprocessor

ANRETNING

Der er ikke så meget at sige til anretningen vi spiser frikadeller på følgende måder:


  • Frikadelleburger, med remoulade og rodbeder
  • Frikadeller med kold kartoffelsalat
  • Frikadeller på rugbrød
  • osv. 


.

De bedste opskrifter

Af Familien Klank